Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Π. Γερουλάνος - Επιδιώκει αύξηση της τουριστικής ροής από Μ. Βρετανία

Πολλή ένταση στην επίσκεψη Γερουλάνου στο Ηράκλειο Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού   
                   Παύλος Γερουλάνος
    Σε πλήρη εγρήγορση και δράση βρίσκεται το τουριστικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν όψει της φετεινής τουριστικής περιόδου, σε μια προσπάθεια αναστροφής του περυσινού κλίματος (πτώση τουριστικών εσόδων), ώστε πραγματικά ο τουρισμός να σηματοδοτήσει την επιστροφή της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.
   Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, συνοδευόμενος, με το νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Γιώργο Κολέτσο, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο (μεγάλη παραδοσιακή αγορά για τη χώρα μας), με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος από τη Βρετανία προς την Ελλάδα.
   Ο αρμόδιος υπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη του με σειρά συσκέψεων με ταξιδιωτικούς πράκτορες (tour operators), εκπροσώπους διαδικτυακών κόμβων προώθησης ταξιδίων και σημαντικών μέσων ενημέρωσης.
   Επιπλέον ήδη παραχώρησε συνεντεύξεις στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη Βρετανική εφημερίδα Guardian με κεντρική θεματολογία την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και την αλλαγή που συντελείται στο τουριστικό τοπίο μέσω σειράς μέτρων και της ανάδειξης νέων προϊόντων και της έννοιας των εμπειριών.
   Τέλος ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έδωσε συνέντευξη στον Richard Quest στο CNN, η οποία προβλήθηκε χθες το βράδυ.
   Σήμερα Τρίτη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα συνεχίσει τις επαφές με σημαντικά μέσα ενημέρωσης και tour operators ενώ λίγο πριν την αναχώρησή του θα έχει συνάντηση με έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: