Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το 2013-2014 το νέο σύστημα Παιδείας - Λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες διδασκαλίας περιλαμβάνει το Νέο Λύκειο

Η υπουργός Παιδείας Άννα ΔιαμαντοπούλουΗ υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου  

      Μείωση του αριθμού των μαθημάτων, αύξηση των ωρών διδασκαλίας του κάθε μαθήματος, τέλος στη μονόωρη διδασκαλία, αλλά και καθιέρωση της επιστημονικής εργασίας (σαν πτυχιακή), που θα παίζει ρόλο στην βαθμολογία του απολυτηρίου περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για το Νέο Λύκειο.
   Το νέο σύστημα ξεκινά για όσους μαθητές θα φοιτήσουν από τον Σεπτέμβριο στην α' λυκείου. Υποχρεωτικά μαθημάτα η Ιστορία και τα Θρησκευτικά.
   Συγκεκριμένα:
  
    -   Στην Α' Λυκείου δεν θα υπάρχουν πλέον επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις. Ολοι οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας υποχρεωτικά για όλους. Τα μαθήματα από 16 μειώνονται σε 8 ενώ προστίθεται και η ερευνητική εργασία. Οι μαθητές θα κάνουν υποχρεωτικά μία εργασία ανά τετράμηνο. Οι εργασίες των μαθητών, που θα γίνονται με τη βοήθεια και την επιτήρηση των καθηγητών, θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο.
   -   Στην Β' Λυκείου οι μαθητές θα έχουν δύο βασικές κατευθύνσεις σπουδών: τη Θετική και τη Θεωρητική. Τα μαθήματα από 17 μειώνονται σε 12 και αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας τους.
   -   Στην Γ 'Λυκείου εισάγεται μια τρίτη επιστημονική κατεύθυνση. Τα μαθήματα από 16 γίνονται 10.
   «Περνάμε από ένα Λύκειο αποστήθισης σε ένα Λύκειο ουσίας» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
   «Μέσα στο γκρίζο κλίμα της οικονομικής κρίσης οι μηχανές πρέπει να δουλεύουν στο φουλ σε όλα τα επίπεδα για να επανεκκινήσουμε τη χώρα» υποστήριξε η κ.Α. Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: