Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Στο Παρίσι ο Γ.Παπανδρέου σε έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας

O Γ.Παπανδρέου με τον Ν.Σαρκοζί. Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδροO Γ.Παπανδρέου με τον Ν.Σαρκοζί
   Στο Παρίσι μεταβαίνει, εκτάκτως, το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη.
   Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των συμμαχικών δυνάμεων από τις χώρες που στηρίζουν την ζώνη απαγόρευσης έχουν προγραμματίσει έκτακτη συνάντηση.
    Το «παρών» αναμένεται να δώσουν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.
   Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη γαλλική πρωτεύουσα στις 10.30 το πρωί, ενώ νωρίτερα στις 9.00 το πρωί θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα έχει επίσης ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
    Στην επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έθεσε το ζήτημα της Λιβύης και τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό, καθώς φαίνεται ότι επίκειται διεθνής επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: