Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η απόφαση των Βρυξελλών βραχυκύκλωσε τη Ν.Δ.

Ο βουλευτής της  Ν.Δ. Χρήστος  Σταϊκούρας  (αριστερά) µε  τον πρόεδρο  της Ν.Δ. Αντώνη  Σαµαρά (δεξιά)  σε παλαιότερη  φωτογραφία.  Η θετική  τοποθέτηση τού  κ. Σταϊκούρα για  τις αποφάσεις  της Συνόδου  Κορυφής  προκάλεσε  εσωκοµµατικές  τριβές στο  κόµµα της  αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαµαράς με τον κ. Χρ.Σταϊκούρα
      Βραχυκύκλωµα στη Ν.Δ. προκάλεσε η απόφαση των Βρυξελλών για επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του δανείου από την τρόικα µε παράλληλη µείωση του επιτοκίου, µε αποτέλεσµα να χρειαστεί διπλή παρέµβαση του Αντώνη Σαµαρά προκειµένου να αποσαφηνιστεί η επίσηµη θέση του κόµµατος.
     Ο πρόεδρος της Ν.Δ.κ.Αντ.Σαμαράς µε δηλώσεις του  κατέστησε σαφές ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση θα κλιµακώσει την πολεµική κατά του Μνηµονίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπεύδει να πανηγυρίσει για µια απόφαση που προκαλεί «προσωρινή ανακούφιση», αλλά δεν αντιµετωπίζει το βασικό πρόβληµα χρέους που αντιµετωπίζει η χώρα.
Ο αναπληρωτής τοµεάρχης Οικονοµίας της Ν.Δ κ.Χρ.Σταϊκούρας επικρότησε ουσιαστικά όσα συµφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής κι έκανε λόγο για «πολύ θετική εξέλιξη για τη χώρα µας». «Ηταν µια σηµαντική απόφαση για την Ευρώπη µε επιπτώσεις θετικές και για την Ελλάδα» σχολίασε (στον Flash) και πρόσθεσε: «Δόθηκε ένα ισχυρό, συντονισµένο, ρεαλιστικό µήνυµα προς τις αγορές και προς όλον τον κόσµο...». Η τοποθέτηση του κ.Χρ. Σταϊκούρα προκάλεσε εσωκοµµατικές τριβές και αρκετοί στη Ν.Δ. ερµήνευσαν, λίγες ώρες αργότερα, τη δήλωση του κ.Αντ. Σαµαρά, που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, και ως «άδειασµα» του αναπληρωτή τοµεάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: