Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Γ.Πεταλωτής :«Η Ελλάδα θέτει στόχους και τους επιτυγχάνει» - Διαψεύδει ανασχηματισμό και εκλογές

Διαψεύδει ανασχηματισμό και εκλογές ο Γ. Πεταλωτής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής
    «Όλοι αντιλαμβανόμαστε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν είναι η ανυπόληπτη χώρα που παρέδωσε η ΝΔ 16 μήνες πριν, αλλά μια χώρα με σαφές πρόγραμμα που γνωρίζει πού θέλει να πάει και πως. Με αναλυτικό σχέδιο που θέτει στόχους και τους επιτυγχάνει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Αναφερθείς στα οφέλη που εξασφάλισε για τη χώρα η κυβέρνηση, μέσα από τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «στις σκληρές διαπραγματεύσεις δεν μας χαρίστηκε κανείς και τίποτα», ότι «δεν τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και εύκολο», αλλά ότι αντίθετα «διεκδικήσαμε, πείσαμε και καταφέραμε γιατί είμαστε ήδη αξιόπιστοι συνομιλητές, γιατί έχουμε λάβει τις αποφάσεις που απαιτούν οι περιστάσεις».
   Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε «φρένο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού και εκλογών, παραπέμποντας στη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο.  
  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ.Γ. Πεταλωτής κάλεσε δε για άλλη μια φορά και τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιληφθούν την «τεράστια» εθνική προσπάθεια που απαιτείται για την έξοδο από την κρίση, ενώ για το εάν πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση όρων του μνημονίου, όπως λέει και ο κ. Σαμαράς, τόνισε ότι φτάσαμε να έχουμε ένα μνημόνιο που δίνει μια «ανάσα» 110 δισ. ευρώ και προσέθεσε πως «φαίνεται ότι η ΝΔ δεν παρακολούθησε τι έγινε στη σύνοδο κορυφής και δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η ΕΕ».
   Ο κ.Γ. Πεταλωτής τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο στόχος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι απόφαση της κυβέρνησης και διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε για πώληση δημόσιας γης» και ότι υπάρχουν και αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν μετά από ενδελεχή μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: