Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Γ.Μανιάτης - Σε Φαση Υλοποίησης τα Μεγάλα Έργα της Αργολίδας

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης
      Μεγάλη μαζικότητα και συμμετοχή σημείωσε η ανοιχτή συγκέντρωση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα 12 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου.
    Πάνω από 400 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών, κοινωνικών και τοπικών φορέων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υφυπουργού και σε μία συζήτηση που διήρκησε πάνω από τέσσερις (4) ώρες, δόθηκε η δυνατότητα μέσα από τις πολλές τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, να αναδειχθούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα στους τομείς της εθνικής οικονομίας, της διεθνούς της αξιοπιστίας, καθώς και των δράσεων στήριξης των κοινωνικών και παραγωγικών δομών της κοινωνίας.
     Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου απολογισμού του κ. Γ. Μανιάτη προς τους πολίτες της Αργολίδας, για τις πολιτικές δράσεις του για το νομό.

      Εκτενής αναφορά έγινε σε βασικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις του τελευταίου διαστήματος:
   Στο έργο του Αναβάλου που μετά από 40 χρόνια, γίνεται πραγματικότητα,
   Στη δημιουργία εργοστασίου πόσιμου νερού στην Αργολίδα.
   Στο πρόγραμμα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.
   Στην έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους, καθώς και στη Πράξη Εφαρμογής του Νοτίου Τμήματος Άργους και την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης του Οικισμού Σπηλιωτάκη.
   Στη χρηματοδότηση των Σχεδίων Χωροταξικής – Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) των Δήμων Κουτσοποδίου, Μιδέας, Ασίνης, Μυκηνών και Λυρκείας. 

   Στον Αγωγό Φυσικού Αερίου Πελοποννήσου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2012.
   Στον Προαστιακό της Αργολίδας που η λειτουργία του έχει ανασταλεί προσωρινά.
   Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) για τις 1.600 οικογένειες της Αργολίδας.
   Στην κατά 43% μείωση της χρέωσης στους ανεμομείκτες που βοηθά αποφασιστικά στη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.
   Στο ακίνητο «Αεροδρόμιο» της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι που έχει διασωθεί από πλειστηριασμούς λόγω χρεών της προηγούμενης διοίκησης.
   Στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας του ΟΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.
   Στο Πρόγραμμα της Απονιτροποίησης που θα επαναπροκηρυχθεί βελτιωμένο για την Αργολίδα.

    Σε ότι αφορά στα ζητήματα της Ενέργειας ο Υφυπουργός ανακοίνωσε τη δημοσιοποίηση μέσα στην εβδομάδα του τελικού Σχεδίου Νόμου, τόσο για τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων στη χώρα, όσο και για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, προκειμένου να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων από μεγάλες εταιρίες ερευνών και εξορύξεων, καθώς και σειρά πρωτοβουλιών για την πλήρη και αειφόρο αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: