Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γ. Παπανδρέου : «Δεν θα χρειαστεί νέα στήριξη»

«Δεν θα χρειαστεί νέα στήριξη»Ο Πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

       Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση και δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στο νέο μηχανισμό στήριξης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου .
    Μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ευρωβουλευτών, από κοινού με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε εκ νέου στους οίκους αξιολόγησης με αφορμή την υποβάθμιση από την Standard and Poor's.
    Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν περάσει στον απόλυτο πανικό, είπε ο κ. Παπανδρέου και υπενθύμισε ότι ήταν εκείνοι που έδιναν ΑΑΑ στα τοξικά ομόλογα τα οποία δημιούργησαν την κρίση.
Πρέπει να δούμε ποιος παίρνει τις αποφάσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι οι οίκοι αξιολόγηση δεν λογοδοτούν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για βελτιώσεις στο κείμενο των συμπερασμάτων, τόσο για τα ευρωομόλογα όσο και το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αλλά και για το μηχανισμό στήριξης. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς την Σοσιαλιστική Ομάδα, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και στήριξε και την Ελλάδα.

   Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου,πρότεινε νέο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης και κοινωνικής πολιτικής στην Ευρώπη  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
  Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρόβλημα του χρέους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κάθε χώρα, η οποία πρέπει να μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ την ίδια στιγμή, όλες μαζί οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια ώστε τα ευρωπαϊκά σύμφωνα να είναι εναρμονισμένα με τις συνθήκες.
  Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Συμφώνου για το ευρώ και σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η πιστή τήρησή του προκειμένου να υπάρξουν θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Περιέγραψε μάλιστα αυτά τα στοιχεία ως μέρος της μάχης που δίνουν οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: