Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Γ.Παπανδρέου : «Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση, μια δύσκολη μάχη»

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
  Για μια δύσκολη διαπραγμάτευση έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου.
   Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι η χώρα μας προσήλθε στις Βρυξέλλες με όπλο τις πραγματικές θυσίες που έχει κάνει και κάνει ο ελληνικός λαός.
«Αποδείξαμε τη βούληση μας για μια διαφορετική Ελλάδα. Παρουσιάσαμε στους εταίρους το εντυπωσιακό έργο μας δείχνοντας ότι έχουμε αποφασίσει να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω οποιεσδήποτε παθογένειες.
   Στόχος είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας που δημιουργεί θέσεις εργασίας και φέρνει επενδύσεις» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα πέτυχε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την επιμύκηνση στα 7,5 χρόνια της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα στο 4,2%.
   Ο
πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ως απόρροια αυτών των αποφάσεων, ενώ διατηρήθηκε η δέσμευση για την άντληση 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
    Απάντηση στη φημολογία περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών έδωσε κατά την αρχική τοποθέτησή του στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός, λέγοντας:
  «Να σταματήσουν αυτά τα σενάρια, έχουμε πολύ δουλειά».
Ο πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου εξέφρασε και τη συμπαράσταση του στο λαό της Ιαπωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: