Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σαμαράς - Μπακογιάννη : Δύο ξένοι στις Βρυξέλλες

 Ακόμη και τυχαία, δεν θέλουν να βρεθούν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Αντ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες
    Στις Βρυξέλλες θα  βρεθούν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Αντ. Σαμαράς σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι έχουν σαφές ευρωπαϊκό προφίλ.
   Όπως είναι αναμενόμενο, πάντως, συνάντηση δεν προβλέπεται, αφού τους δύο πολιτικούς τούς χωρίζει άβυσσος, ενώ τόσο από τη μια όσο και από την άλλη πλευρά θα επιχειρηθεί να αποφευχθεί ακόμα και μια... τυχαία συνάντηση.
   Οι δύο πολιτικοί θα έχουν σειρά επαφών με κοινοτικούς αξιωματούχους, εν όψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι έχουν σαφές ευρωπαϊκό προφίλ και διατηρούν επικοινωνία με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
   Ο κ. Αντ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να ενισχύσει περαιτέρω την ευρωπαϊκή εικόνα της Ν.Δ και να απαντήσει ουσιαστικά με τις επαφές του σε όσους εντός της ελληνικής επικρατείας μιλάνε για ευρω-απομόνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω της αντιμνημονιακής ρητορικής της.
   Από την άλλη πλευρά, η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, που επιμένει ότι η Ν.Δ είναι ''λαϊκιστικό κόμμα'' και αρνείται την ευρωπαϊκή του φυσιογνωμία, θα προσπαθήσει να πείσει πως η ίδια διατηρεί ανοικτή γραμμή με σημαντικά στελέχη της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: