Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γ. Παπαναδρέου: «Από τη φούσκα της ευημερίας, πέρασαν στον πανικό»

Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου ΚορυφήςΟ πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου
    Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P δεν αντανακλά τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης που καταβάλλει η χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
    «Δεν μάς υποβαθμίζουν εξαιτίας όσων κάνει η Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση της S&P κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε εκδήλωση των  Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
   «Η όλη προσπάθεια και όλο το πρόγραμμα και ο προγραμματισμός της Ελλάδας είναι να  βγει το νωρίτερο στις αγορές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Reuters.
    Σχολιάζοντας την κίνηση του οίκου αξιολόγησης ο πρωθυπουργός είπε ακόμη: «Από τη φούσκα της ευημερίας πέρασαν στον πανικό. Αποδείξαμε ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και αυτό αναγνωρίζεται από όλη την Ευρώπη».
    Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ αγορών και πολιτικής και πρόσθεσε ότι τίθεται ζήτημα για το ποιος κυβερνά τον κόσμο.
Η Standard & Poor's υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε 'BB-' από 'BB+', εκτιμώντας ότι η χώρα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης και μετά το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: