Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Γ.Παπανδρέου : «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις»

 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με Νικ.Σαρκοζί
    H Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων που θα ληφθούν για την οικονομική κρίση στην Eυρωζώνη και την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
   Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι και στα δύο μέτωπα η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι δυνατόν.
   «Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο με το πρόγραμμά της έχοντας λάβει επώδυνα μέτρα, ώστε να καταστεί βιώσιμη η οικονομία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι:  «τώρα χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις για να καθησυχαστούν οι αγορές».
   Για την κατάσταση στη βόρειο Αφρική, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ελλάδα υπήρξε δραστήρια στις ανθρωπιστικές προσπάθειες για τον επαναπατρισμό χιλιάδων πολιτών από τη Λιβύη. 

   «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό η ΕΕ να λάβει ισχυρές ιστορικές αποφάσεις τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και για τη Βόρειο Αφρική και ειδικότερα για τη Λιβύη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: