Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Χατζηγάκης κόντρα... στους «φιρφιρίκους» της Ν.Δ

Ο Σωτ. Χατζηγάκης υποστήριξε πως η Ντ. Μπακογιάννη θα διαδραματίσει κεντρικό πολιτικό ρόλο
          Σωτ. Χατζηγάκης
   Με τη διαγραφή από τη ΝΔ «φλερτάρει» έντονα ο πρώην υπουργός κ. Σωτ. Χατζηγάκης, ο οποίος έπειτα από μια μακρά περίοδο σιωπής επέλεξε  -την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία- να διαφοροποιηθεί από την επίσημη «γραμμή» του κόμματός του σε σειρά από κρίσιμα ζητήματα.
Ο κ. Σ. Χατζηγάκης
υπεραμύνθηκε της
πολιτικής που
ακολουθούσε
ο κ. Κ. Καραμανλής,
τάχθηκε υπέρ της
πολιτικής του
«μεσαίου χώρου», ενώ προέβλεψε ότι το κόμμα της κ. Ντ. Μπακογιάννη όχι μόνο θα μπει στη Βουλή, αλλά θα κληθεί να παίξει και κεντρικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.
 Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ραδιόφωνο των Τρικάλων απευθύνθηκε στο εσωτερικό της ΝΔ λέγοντας ότι μέσα στη ΝΔ ορισμένοι «φιρφιρίκοι» καλλιεργούν κλίμα τόσο ενάντια στον πρώην πρωθυπουργό όσο και σε αναγνωρισμένα στελέχη, τα οποία έχουν προσφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη, αφού επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να πάθει «πολιτικό αλτσχάιμερ», σημείωσε ότι εισήγαγε τη θεωρία του «μεσαίου χώρου» στην πολιτική και πως εξακολουθεί να την πιστεύει.
  Για το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη τέλος, αφού προέβλεψε ότι θα μπει στη Βουλή, πρόσθεσε: «Με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο».
  Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιχείρησαν -ως πρώτη αντίδραση- να υποβαθμίσουν τη σημασία των δηλώσεων του κ. Χατζηγάκη, αλλά και τον ίδιο τον πρώην υπουργό.
   «Εχετε κάτι πιο σοβαρό να ρωτήσετε;» απαντούσαν στους δημοσιογράφους που τους καλούσαν να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: