Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Γ.Παπανδρέου : «Λύση-πακέτο στη Σύνοδο Κορυφής »

Κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κ.Δευτέρας Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στοΥπουργικό Συμβούλιο  της Κ.Δευτέρας  

     Όλα για όλα φαίνεται πως θα τα παίξει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
    Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε στη διάρκεια του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε το βράδυ της Κ.Δευτέρας, πως  «ή θα έχουμε συνολική λύση, ή δεν θα έχουμε καθόλου λύση», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ασκήσει βέτο.
   Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι επιτέλους η Ε.Ε θα πρέπει να πάρει αποτελεσματικές αποφάσεις, σημειώνοντας πάντως πως κι αν δεν υπάρξουν θετικές αποφάσεις «δεν θα είναι το τέλος του κόσμου· η Ελλάδα θα συνεχίσει το πρόγραμμά της».
   Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στην ΕΕ «δίνουμε μια μάχη δημοκρατίας με την έννοια ότι ή εμείς ως πολιτικοί καλούμαστε να καθορίσουμε τις πολιτικές για να ηρεμήσουμε, να τιθασεύσουμε και να αξιοποιήσουμε τις αγορές προς όφελος των πολιτών αντί οι αγορές να συνεχίζουν να κινούνται με φόβο αλλά πολλές φορές και με ιδιοτελείς, κερδοσκοπικούς σκοπούς και να δημιουργούν προβλήματα στις πολιτικές και στις αποφάσεις μας όσο και αν είναι σωστές, τεκμηριωμένες, όσο και αν υπάρχει υποστήριξη από λαούς και κυβερνήσεις».
  Αναφερόμενος στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι αδικαιολόγητη μιας και δεν έχει καμία βάση σε σχέση και με την πορεία του προγράμματός μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: