Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γ.Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ : «Η Ν.Δ υπονομεύει το εθνικό συλλογικό φρόνημα»

 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του πρός την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ
    Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την οικονομική πολιτική της, που ουσιαστικά, όπως είπε, οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
   Αν η Νέα Δημοκρατία είχε την πολιτική γενναιότητα θα είχε υπογράψει η ίδια ως κυβέρνηση το μνημόνιο και κατόπιν θα πήγαινε σε εκλογές, όπως έπραξε η απελθούσα κυβέρνηση της Ιρλανδίας, είπε χαρακτηριστικά.

  «Όταν ήρθε ο λογαριασμός και η λυπητερή, είχε φύγει από το τραπέζι και άφησαν το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» είπε ο πρωθυπουργός. 
   Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο με τη σπατάλη της «γαλάζιας» διακυβέρνησης και το διπλασιασμό του χρέους με τα αλόγιστα δάνεια που λάμβανε.
   Ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα εξασφάλισε ευνοϊκότερους όρους στη Σύνοδο, ως αναγνώριση των θυσιών και της τιτάνιας προσπάθειας που έχει καταβάλλει.
   Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δύσβατος, αλλά κερδήθηκε μια σημαντική μάχη, τόνισε. Επισήμανε δε ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι όροι και τα δεδομένα του αγώνα της Ελλάδας έχουν αλλάξει. Μιλάμε πλέον με όρους ασφάλειας και σιγουριάς, είπε ο πρωθυπουργός.
   Ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου τόνισε αρκετές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να πολεμήσει και να μην φυγομαχήσει, να πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις πλην όμως απαραίτητες για την σωτηρία της Ελλάδας.
   Ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για καταστροφολογική και ισοπεδωτική κριτική στην κυβέρνηση, επανάλαβε την έκκληση της κυβέρνησης για συναίνεση και συστράτευση στον αγώνα.
   ''Στη ΝΔ προεξοφλούν ότι η μάχη είναι άσκοπη και προφητεύουν ότι θα καταλήξει σε αποτυχία'', είπε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ ότι «υπονομεύει το εθνικό συλλογικό φρόνημα».
    Ωστόσο, πρόσθεσε ο Γ.Παπανδρέου, «εμείς επιμένουμε και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συνεργασία. Ζητούμε μια δημιουργική αντιπολίτευση, τούτη την ώρα που δοκιμάζεται ο τόπος».
    Ο πρωθυπουργός, εκτίμησε ότι τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί θα φανούν στο άμεσο μέλλον.

   «Αλλάζουμε και αυτό θα φανεί» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα στις δύσκολες μάχες που ακολουθούν.
   Συνεχίζουμε στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας την απεριόριστη εμπιστοσύνη του στη δύναμη του ελληνικού λαού, «οι οποίοι βάζουν καθημερινά πλάτη».

   Τέλος ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε οτι η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση να ελεγχθούν άμεσα όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Όπως είπε, η αγωνία του πυρηνικού εφιάλτη στην Ιαπωνία «ξυπνά επώδυνες μνήμες του παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: