Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ν.Δ. - Γαλάζιοι τομεάρχες σε κρίση


  Στη…σκιά εξακολουθεί να κινείται η «σκιώδης» κυβέρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι τομεάρχες με τους αναπληρωτές τους είναι σε κρίση, δυσφορούν,γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται, γιατί -όπως λένε- είναι εκτός του πυρήνα της πραγματικής εξουσίας στη Ν.Δ. Με έντονο ύφος ζητάνε επιτακτικά αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και την ανάγκη εσωκομματικής διαβούλευσης και συνεννόησης.
   Πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε μια ημέρα που ο κ. Σαμαράς ήταν στις Βρυξέλλες για σειρά επαφών και τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ετέθησαν πολλά θέματα για τη λειτουργία του κόμματος και του πραγματικού ρόλου που έχουν και μπορούν να διαδραματίσουν οι τομεάρχες.
   Στο στόχαστρο δεν ετέθη ο πρόεδρος του κόμματος, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα θεωρούνται άκρως επιθετική προς την ηγεσία. Αρκετοί φρόντισαν στην αρχή της τοποθέτησής τους να μιλήσουν θετικά για τον κ. Σαμαρά, αλλά έγιναν καυστικά σχόλια για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις και ακούστηκε ότι η χάραξη της στρατηγικής αποφασίζεται από λίγους και…«εκλεκτούς» της ηγεσίας που έχουν το προνόμιο να συζητούν μαζί του.
    Τα καρφιά των «τομεαρχών»
  -«Δεν ξέρουμε ποιος χαράσσει την κεντρική γραμμή»
  -«Ποιοι συγκροτούν την ηγετική ομάδα;»
  - «Γιατί εμείς είμαστε εκτός παιχνιδιού;»
  -«Αισθάνομαι αφιλόξενα όταν κατεβαίνω στα γραφεία μας στη Συγγρού»
  -«Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα»
  -«Δεν υπάρχει επαφή με το κεντρικό σύστημα εξουσίας»
  -«Πολλοί τους έχουν γραμμένους τους τομεάρχες»
  -«Πως κάποιοι που είναι στο περιθώριο θα κριθούν να λάβουν το βάρος να υπερασπιστούν μια κεντρική απόφαση»
  -«Δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία, ούτε επεξεργασία θέσεων και προτάσεων»
  -«Δεν ξέρουμε πως προετοιμάζονται οι θέσεις του κόμματος»
  -«Δεν είναι δυνατόν το Υπουργικό Συμβούλιο να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και εμείς από την αρχή του έτους να βρεθήκαμε όλοι μαζί –λες και ήταν λαϊκή συνέλευση- μια φορά για τυπικούς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: