Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ομπάμα : «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν και δεν πρέπει να εμπλέκονται σε κάθε κρίση»

Official portrait of Barack Obama.jpg
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
       «Ξεκάθαρη», «εστιασμένη» και «περιορισμένη» χαρακτήρισε την στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι έσωσε «αναρίθμητες» ζωές.
   «Οι ΗΠΑ δεν πρέπει -και δεν μπορούν- να παρεμβαίνουν σε κάθε κρίση» τόνισε ο Ομπάμα, λέγοντας, πάντως, ότι όταν εμφανίζεται μια κατάσταση όπως αυτή στη Λιβύη, τότε η Ουάσινγκτον «έχει καθήκον» να παρεμβαίνει.
   Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν δυνάμεις στο έδαφος της Λιβύης και τόνισε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ ήταν περιορισμένος στο πλαίσιο μιας «ευρείας, διεθνούς προσπάθειας», όπως είπε.
  «Η στρατιωτική μας αποστολή στη Λιβύη είναι ξεκάθαρη και εστιασμένη» είπε.
   «Οι ΗΠΑ δεν πρέπει -και δεν μπορούν- να παρεμβαίνουν σε κάθε κρίση» τόνισε ο Ομπάμα, λέγοντας, πάντως, ότι όταν εμφανίζεται μια κατάσταση όπως αυτή στη Λιβύη και η ανάληψη δράσης στηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, τότε η Ουάσινγκτον «έχει καθήκον» να παρεμβαίνει.
  Ο αμερικανός πρόεδρος κ. Μπ.Ομπάμα κάλεσε τον Καντάφι να σταματήσει να επιτίθεται σε πολίτες και τόνισε ότι ο Λίβυος ηγέτης έχει χάσει την νομιμότητά του. Ωστόσο, απέφυγε να ζητήσει την άμεση παραίτηση του Καντάφι, η οποία, όπως έχει επανειλημμένως τονίσει η Ουάσινγκτον, δεν είναι σκοπός αυτής της επιχείρησης.
Ο  κ.Μπ.Ομπάμα πρόκειται να απευθύνει ομιλία και την Δευτέρα για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: