Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Γ. Παπαναδρέου: « Οχι στην επιτήδεια ουδετερότητα »

 Οχι στην επιτήδεια ουδετερότητα
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
    «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ο επιτήδειος ουδέτερος στις εξελίξεις στην περιοχή.
    Η στάση αυτή δεν θα βοηθούσε τα εθνικά συμφέροντα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας τη Βουλή για την στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τα γεγονότα στη Λιβύη.
  Στην ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου δικαιολόγησε τις επιλογές της διεθνούς κοινότητας για τη Λιβύη, προκειμένου, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η ομαδική σφαγή αμάχων και ένα συνεπαγόμενο μαζικό κύμα μετανάστευσης, καθώς και για να υπηρετηθούν οι δημοκρατικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
«Ως χώρα, έχουμε συμφέρον να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της διεθνούς μας αξιοπιστίας χωρίς την λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

«Οταν η Ελλάδα αξιώνει την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο και την ΠΓΔΜ, δεν μπορεί να αντιτάσσεται στις σημερινές», πρόσθεσε.
   «Μακάρι να είχαν εξελιχθεί με ειρηνικό τρόπο τα πράγματα στη Λιβύη, μακάρι ο Καντάφι να είχε κρατήσει νηφάλια στάση και να είχε αποδεχθεί το συλλογικό αίτημα για εκδημοκρατισμό, να είχε αφουγκραστεί το λαό του. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε το ταχύτερο σε μια διπλωματική πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει μια ειρηνική λύση σε αυτή την τραγωδία που ζούμε στη γειτονιά μας. Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας, παραμένει και πόλος για την ειρήνη», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: