Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Αποφύγαμε τη χρεοκοπία» - «Θα διαψευστούν οικτρά»

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Αποφύγαμε τη χρεοκοπία»
     Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε τα σενάρια περί χρεοκοπίας κι όχι μόνο.
«Θα διαψευστούν οικτρά». Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος στέλνοντας μήνυμα και στις ελληνικές και στις ξένες αγορές.
 «Φτάσαμε πράγματι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» είπε στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου και συνέχισε.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από έναν χρόνο είχαμε λίγες ημέρες για να καλύψουμε ένα ομόλογο 9 δισ. που έληγε. Αλλά τώρα προχωράμε. Για να συνεχίσουμε να αποφεύγουμε τη χρεοκοπία πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».
 Για τα νέα μέτρα του 2011 ο υπουργός οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου  επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σημειώνοντας.
«Θα δούμε τι σημαίνει αναλυτικά ο όρος «νέο μέτρο».
  Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι νέα μέτρα. Έχουμε πει ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
   Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες μόλις υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. Οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ περνούν πάρα πολύ δύσκολα. Το μνημόνιο επικαιροποιείται κάθε τρεις μήνες.  
   Αυτό το ξέραμε από πέρσι που υπόγραψε τη δανειακή σύμβαση των 110 δισ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: