Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Γιάννης Μανιάτης - ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΟ

 
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης
  Μετά το πράσινο φώς απο το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται στο  αμέσως προσεχές διάστημα η τελική υπογραφή της Σύμβασης για το μεγάλο έργο του Ανάβαλου,και μετά την απόφαση που εξέδωσε στις 15.02.2011 ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων κ. Βαγγέλης Διβάρης, για την προέγκριση της σύμβασης του έργου : 
  «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο,Ελληνικό και Δήμο Μιδέας του Νομού Αργολίδας».
  Είχε προηγηθεί  η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο με Πράξη που εξέδωσε στις 25 Ιανουαρίου 2011, έκρινε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου Σύμβασης του έργου:  
         «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας».
    Ο φάκελος είχε υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων στις 10/01/2011.
    Αναφορικά με το θέμα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ξεκινά επιτέλους το μεγάλο βασικό έργο του Ανάβαλου που αφορά στην επέκτασή του στο σύνολο σχεδόν του Αργολικού πεδίου.
   Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στο λαό της Αργολίδας γίνεται πράξη.
    Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, έγινε η ανάθεση των μελετών επέκτασης του έργου στις περιοχές Ερμιονίδας και Επιδαύρου.Επιπλέον, σε πλήρη εξέλιξη είναι το έργο «ΒελτιώσειςΥφισταμένων Δικτύων Αναβάλου Ν. Αργολίδας», προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, αφού έχει ήδη υλοποιηθεί πάνω από το 70% των εργασιών. Το έργο αυτό που δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2010, ήταν το πρώτο από το σύνολο των επιμέρους έργων για τον Ανάβαλο, που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση.
    Επίσης, θετικές εξελίξεις υπάρχουν αναφορικά με το έργο «Αναβάθμιση αντλιοστασίου φράγματος Αναβάλου Ν. Αργολίδας», προϋπολογισμού 6.850.000 ευρώ. Σύμφωνα με την από 25 Ιανουαρίου 2011 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Υποδομών, Μεταφορών Δικτύων, κ. Δημ. Ρέππα, εγκρίθηκε η προσθήκη πρόσθετων όρων στη διακήρυξη δημοπράτησης του έργου και αναμένεται σύντομα η προώθηση των αντίστοιχων διαδικασιών.
    Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι το έργο του Αναβάλου δεν πρόκειται να αποτελέσει άλλη φορά αντικείμενο προεκλογικών υποσχέσεων κομμάτων και υποψηφίων. Την δέσμευση αυτή την κάνουμε πράξη.
   Ο δρόμος για την ολοκλήρωση στου έργου είναι ασφαλώς μακρύς. Όμως το μεγάλο ξεκίνημα έγινε.
   Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας – πολιτικοί εκπρόσωποι, περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς αγροτών, κ.ά.) θα συμβάλουμε θετικά στη συνεχή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: