Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απόλυτη στήριξη ελληνικών θέσεων από Μάρτιν Σουλτς

Απόλυτη στήριξη ελληνικών θέσεων από ΣουλτςΟ επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινονβούλιο, Μάρτιν Σούλτς
     Την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών «σε μια δύσκολη εποχή» για την Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινονβούλιο, Μάρτιν Σούλτς, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
    Ιδιαίτερα καυστικός προς την κυβέρνηση της χώρας του, ο κ. Σουλτς τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει και αυτή δεν πρέπει να είναι η κατεύθυνση της καγκελάριου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί.
   Ο  κ. Μ. Σουλτς έκανε λόγο για «υπερβολικά υψηλά επιτόκια που πρέπει να μειωθούν», εκτιμώντας πως ένα πολύ καλό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα ευρωομόλογα. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών ορισμένων χωρών, όπως είναι η Ελλάδα.
   «Γιατί αυτό να είναι τόσο δύσκολο;», διερωτήθηκε, εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει έλλειψη αλληλεγγύης.
   «Το ευρώ», πρόσθεσε, «αποτελεί ένα ισχυρό νόμισμα, γιατί το αποδυναμώνουμε μέσω εσωτερικών τριβών στην ευρωζώνη;» εκτιμώντας ότι το κοινό νόμισμα αποδυναμώνεται από την έλλειψη αλληλεγγύης, «διότι οι ισχυρές οικονομίες όπως η Γερμανία, προσπαθούν να δώσουν μαθήματα οικονομίας όπως με το συγκεκριμένο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: