Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Γ.Μανιάτης: «Αξιοποιούμε τον ορυκτό πλούτο της Χώρας »

 Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης
     Στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αξίας 28 δισ. ευρώ, προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκινώντας τις διαδικασίες μίσθωσης και παραχώρησης τουλάχιστον 15 δημόσιων μεταλλευτικών χώρων.
   Πιο συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιάννης Μανιάτης (απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλη) τόνισε:
   « Επιδιώκεται η εκμίσθωση από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου πάνω από 10 χώρων που θα αποτελέσουν τη βάση ισάριθμων νέων επενδύσεων στον μεταλλευτικό τομέα».
   Ο υφυπουργός κ. Γ. Μανιάτης πρόσθεσε επίσης οτι :
    «Εντός εικοσαημέρου περίπου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για έρευνα και εκμετάλλευση τουλάχιστον πέντε νέων δημόσιων μεταλλευτικών χώρων για κοιτάσματα πορφυρικού χαλκού - χρυσού, καθώς και για κοιτάσματα αντιμωνίτη, ορυκτού κρίσιμου για τη βιομηχανία της ΕΕ, σύμφωνα με την πρωτοβουλία Verheugen (Φερχόιγκεν)».
   Εξάλλου, ο κ. Μανιάτης είπε ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα συντονισμού για τα περιβαλλοντικά θέματα (αξιολόγηση Μελετών Περιβάλλοντος) που σχετίζονται ειδικά με την παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα.
    Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό σχέδιο Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης της περιβαλλοντικής μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: