Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μιχ.Καρχιμάκης :«Εμείς σκεφτόμαστε τη σωτηρία της χώρας και ο Σαμαράς τα γκάλοπ»

«Εμείς σκεφτόμαστε τη σωτηρία της χώρας και ο Σαμαράς τα γκάλοπ»Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  Μιχάλης Καρχιμάκης
    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης σε συνέντευξή του στο ''Εθνος'', καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να προτάξει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού, τον καταγγέλλει για τις "διαρροές" των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζει το "Ζάππειο 2" έκθεση ιδεών και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το Μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουν βουλευτές και από άλλα κόμματα.
    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου της Ν.Δ κ. Αντ.Σαμαρά και τον καλεί "έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τη στάση του και να προτάξει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού".
   ''Σε αυτή την κρίσιμη φάση, το διακύβευμα δεν είναι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλά η σωτηρία της χώρας'' τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ,
  ''Εμείς δεν είμαστε Σαμαράς και ΝΔ'' είπε ο κ. Καρχιμάκης.
  ''Ο  κ. Σαμαράς πολιτεύεται λες και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από τις δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της χώρας.
    Τον καλώ,  έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τη στάση του και να προτάξει το εθνικό έναντι του κομματικού''.
    Για το θέμα οτι ο κ.Σαμαράς ζητάει εκλογές ο κ. Καρχιμάκης μιλά χωρίς περιστροφές :
   ''Ο κ. Σαμαράς πριν από δύο μήνες αποστρεφόταν τις εκλογές, με το επιχείρημα ότι η χώρα έχει κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή. Πριν από έναν μήνα δήλωνε ότι δεν ζητούσε εκλογές, γιατί δεν μπορεί να τις επιβάλει. Τώρα ζητάει εκλογές. Μπορεί να τις επιβάλει; Οχι! Τότε τι άλλαξε;
   Μα τα νούμερα των... δημοσκοπήσεων! Λέει, με δείχνουν πρώτο, άρα ας ζητήσω εκλογές.
   Η στάση του είναι ο ορισμός του πολιτικού καιροσκοπισμού''.
  Ενώ για το  "Ζάππειο 2" ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε :
   ''Το ονομαζόμενο "Ζάππειο 2", παρότι έχει προτάσεις τις οποίες υιοθετήσαμε, στο σύνολό του είναι μια έκθεση ιδεών που αγνοεί την πραγματικότητα.
     Αυτή η έκθεση ιδεών απορρίφθηκε και μάλιστα άνευ επαίνων, από όλα τα ευρωπαϊκά αδελφά κόμματα της ΝΔ.
    Δεν αποτελεί λύση, αλλά μας οδηγεί στην αφετηρία που μας άφησε η διακυβέρνηση Καραμανλή. Σε ελλείμματα της τάξης του 16%''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: