Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ηλ. Μόσιαλος : «Σημαντική πρόοδος οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής»

«Σημαντική πρόοδος οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής» O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος
   Σημαντική πρόοδο χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
   Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε:

   «Πρέπει να μειωθούν δραστικά τα ελλείμματα. Για να μειώσεις τα ελλείμματα πρέπει να αυξήσεις τα έσοδα και να μειώσεις τις δαπάνες και τα δυο πρέπει να γίνουν.Αν δεν το κάναμε αυτό, θα υπήρχε μια τεράστια κατακραυγή ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θωρακίζει τη χώρα και δεν διασφαλίζει το μέλλον της».
    Όπως εξήγησε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος «στα συμπεράσματα του Συμβουλίου αναφέρεται ότι ξεκινά η διαδικασία για το νέο δανεισμό της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας θα καλυφθούν για τα επόμενα τρία χρόνια, μετά το τέλος του 2011.

    Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θωρακίζεται, οι δανειακές μας υποχρεώσεις θα είναι καλυμμένες ανεξάρτητα του τι θα κάνουν οι αγορές μέχρι και το 2014. Το ποσό δεν έχει αποφασιστεί τώρα, γιατί θα αποφασιστεί στο eurogroup που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου.
    Στις αρχές Ιουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία. Ενεργοποιείται ο μηχανισμός της ανταλλαγής ομολόγων, παλαιών με νέα ομόλογα, ο μηχανισμός, η συμφωνία της Βιέννης που αν εξελιχθεί με επιτυχή τρόπο θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό όφελος σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για τη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: