Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δ.Ρέππας :« Με το βλέμμα στον πολίτη»

Με το βλέμμα στον πολίτηO υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας
    Την δημόσια διοίκηση με την νέα της σύγχρονη μορφή ως εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος της κρίσης, κατέδειξε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος στην ομιλία του επικεντρώθηκε στους δύο άξονες σχεδιασμού της δημόσιας διοίκησης: στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα και τις σχέσεις κράτους - πολίτη.
    Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, τόνισε  ότι με την οργάνωση της διοίκησης αποκτούμε ένα πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος, ταυτόχρονα όμως πετυχαίνουμε και μείωση του μισθολογικού κόστους, ενώ η χρήση νέων τεχνολογιών οδηγεί στον αναγκαίο εξορθολογισμό όσον αφορά στον αριθμό των υπαλλήλων που τα επόμενα χρόνια θα μειώνονται συνεχώς με βελτίωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
    «Περαιτέρω, η δημοκρατική αρχή και η διαφάνεια που οφείλει να διέπει τη διοίκηση, επιβάλλουν να υπάρξει σαφές νομικό πλαίσιο σχετικά με την καλή νομοθέτηση. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που δημιουργείται φορέας σε επίπεδο υφυπουργείου για την ανάπτυξη και το συντονισμό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων που παρέχουν η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες», τόνισε χαρακτηριστικάο κ. Δημ. Ρέππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: