Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Π. Γερουλάνος : « Η κυβερνητική βούληση είναι δεδομένη για να υπάρξει κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου»

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος ΓερουλάνοςΟ Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού,  Παύλος Γερουλάνος
      Από τις 5 Μαΐου, σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την «κάθαρση» στο χώρο του ποδοσφαίρου, τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή.
   «Από τη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στις 5 Μαΐου συμφωνήθηκε ότι σε περίπτωση που δεν 'καθαρίσει' ο χώρος του ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα και χωρίς κρατική τηλεόραση.
    Επίσης, αποφασίστηκε η επίσπευση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της βίας και του ντόπινγκ, η εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ αλλά και της αστυνομίας στις λέσχες των φιλάθλων όπου τα ευρήματα συνήθως είναι αυτά που όλοι ξέρουμε.
   Η κυβερνητική βούληση είναι δεδομένη για να υπάρξει κάθαρση. Χθες (σ.σ. Τετάρτη) έγιναν από την αστυνομία συλλήψεις 15 ατόμων και προσαγωγές άλλων 10.

    Τα λεφτά της Πολιτείας βλέπουμε όλοι που πήγαν, τελικά. Πήγαν στη διαφθορά, στην ανομία, στα χέρια κάποιων επιτήδειων και αυτό θέλουμε να σταματήσουμε».
   Ολοκληρώνοντας, ο κ.Π. Γερουλάνος επεσήμανε:

  «Θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, θέλουμε γήπεδα χωρίς βία, χωρίς φόβο, χωρίς στημένους αγώνες. Να γίνει εξυγίανση χωρίς κορώνες, αλλά κοιτώντας συνολικά το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: