Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γ.Μανιάτης - Υπεγράφη το Μεγάλο Έργο του Αναβάλου Αργολίδας

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  κ. Γιάννης Μανιάτης
      Με αφορμή τη σημερινή υπογραφή στην Αθήνα της σύμβασης του έργου του Αναβάλου -«Μεταφορά και διανομή νερού άρδρευσης από τα δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και πρώην Δ. Μιδέας του Νομού Αργολίδας»-, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  κ. Γ. Μανιάτη
 και του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Ανδριανού, ο κ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

      «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Αργολίδα.
 Το όνειρο  40 τουλάχιστον ετών αρχίζει και τυπικά να γίνεται πραγματικότητα, με την υπογραφή της σύμβασης για το μεγαλύτερο από τα πέντε (5) έργα.
   Ο «αναβαλλόμενος» Ανάβαλος από σήμερα γίνεται «κατασκευαζόμενος» Ανάβαλος.
   Στην Αργολίδα, έναν από τους 5 νομούς της χώρας που κινδυνεύει από ερημοποίηση, αντιστρέφουμε την παράλογη, σπάταλη διαχείριση του νερού των προηγούμενων δεκαετιών και ξεκινάμε να κατασκευάζουμε ένα έργο πνοής, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αύξηση του εισοδήματος των αγροτών.
    Θεωρώ χρέος μου να υπενθυμίσω τη συμβολή δύο ανθρώπων που απουσίαζαν από την σημερινή υπογραφή της σύμβασης:

    α) την Κατερίνα Μπατζελή, πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία από ένα σύνολο έργων που από την προηγούμενη κυβέρνηση, είχαν ενταχθεί στο «Αλ. Μπαλτατζής» με υπερτριπλάσιο(!) προϋπολογισμό από τις δυνατότητες του προγράμματος, επέλεξε ο Ανάβαλος να είναι στα έργα που οριστικά θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν και
    β) τον τέως Νομάρχη Αργολίδας κ. Βασ Σωτηρόπουλο, ο οποίος ιδιαίτερα μέσα στο 2009, με τις αντικειμενικά λίγες δυνάμεις που είχαν οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας, κατάφερε παρόλα αυτά, να προετοιμάσει το έργο σε τεχνικό και μελετητικό επίπεδο, δράση που αν δεν υλοποιείτο, θα είχε πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην προώθηση του έργου.
   Σήμερα είμαστε  όλοι ενώπιον του εαυτού μας, ενώπιον του παρελθόντος μας, αλλά και ενώπιον του μέλλοντός μας.

   Το έργο ξεκινάει και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Ολοκληρώνεται το έργο συντήρησης και βελτίωσης των υφισταμένων δικτύων, υπεγράφησαν μέσα στο Μάιο 2011 οι δύο μελέτες των έργων μεταφοράς και διανομής νερού στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας, προκηρύσσεται άμεσα η αναβάθμιση του αντλιοστασίου και του φράγματος (έργο για το οποίο έως τον Σεπτέμβριο 2011 θα έχουν κατατεθεί προσφορές). Όλα τα παραπάνω έργα αποτελούν ένα σύνολο δράσεων αναβάθμισης της αγροτικής ανάπτυξης της Αργολίδας και μια νέα, σπουδαία σελίδα στην ιστορία του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: