Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ρομπάι προς Σαμαρά: ''Να είσαι συνεργάσιμος''

Στη γωνιά της ευρωδεξιάς ο Σαμαράς O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι
    «Οι προσπάθειες να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα αξιόπιστο δημοσιονομικό δρόμο και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλα τα κόμματα να παράσχουν ευρεία και εποικοδομητική πολιτική υποστήριξη» τόνισε στον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
    Από το γραφείο του κ. Ρομπάι εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση, όπου καταγράφεται η πίεση προς τη Ν.Δ. να παράσχει ευρεία και εποικοδομητική πολιτική υποστήριξη στο δημοσιονομικό σχέδιο.
    «Συναντήθηκα με τον κ. Σαμαρά και συζητήσαμε την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Υπογράμμισα την ανάγκη να συνεχίσει η Ελλάδα με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες προσαρμογής, ώστε να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα και να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοοικονομικού τομέα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
    Επίσης, σημαντική πρόοδος –υπογραμμίζεται- ότι έχει επιτευχθεί τον τελευταίο χρόνο, χρειάζεται όμως να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάκαμψη.
   «Μείζονες προσπάθειες απαιτούνται στους τομείς των εσόδων και των δαπανών. Οι προσπάθειες να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα αξιόπιστο δημοσιονομικό δρόμο και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλα τα κόμματα να παράσχουν ευρεία και εποικοδομητική πολιτική υποστήριξη. Κάλεσα τον κ. Σαμαρά να είναι συνεργάσιμος σε αυτό το σημείο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
    Στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ρομπάι, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Στ. Δήμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: