Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Δυσφορία στην Ευρώπη απο τη σταση Σαμαρά


     Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς
   Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς με τη στάση του κυρίως έναντι των Ευρωπαίων, δείχνει να έχει αποφασίσει μια θεμελιακή αλλαγή στην εκλογική του στόχευση.  
  Η τακτική της σύγκρουσης ακόμη και με τους ομολόγους του των "δεξιών" κομμάτων της ΕΕ, θεωρεί ότι θα δώσει τη δυνατότητα στον ίδιο να εκφράσει μια πλατιά μάζα ψηφοφόρων που αντιτίθενται στα μέτρα και ανήκουν στους λεγόμενους "ευρωσκεπτικιστές".
  Η επιλογή αυτή, προφανώς έχει υψηλό ρίσκο, διότι ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να προσελκύσει ψηφοφόρους που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν σχέση με τη ΝΔ, ενώ παράλληλα κινδυνεύει να χάσει οριστικά πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως "κεντρώοι, κεντροδεξιοί", και πιστεύουν ακράδαντα ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης.
   Για πρώτη φορά - ηγέτης της κεντροδεξιάς στη χώρα μας, εμφανίζεται να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ, όπως είναι οι κ. Ρομπάι και Μπαρόζο.
   Σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επεδίωξαν αμέσως μετά το τέλος μιας πράγματι δύσκολης - για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης - συνεδρίασης, όπως ήταν αυτή του ΕΛΚ την Πέμπτη, να τον εμφανίσουν ως άκαμπτο και σταθερό στις αποφάσεις του να συγκρουστεί με όλους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
   Ωστόσο, τα όσα συνέβησαν πίσω από τις "κλειστές πόρτες" της συνόδου κορυφής, πιστοποιούν ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της "ευρω-απομόνωσης", κάτι που επισημαίνουν και βουλευτές της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τις Βρυξέλλες.
   Απέναντι στον κ. Αντ. Σαμαρά βρίσκονται αυτή την ώρα, εκτός των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ηγέτες της Γερμανίας κυρία Α. Μέρκελ, της Γαλλίας Ν. Σαρκοζι, του Λουξεμβούργου Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Eurogroup αλλά και ο επίσης δεξιός, νέος πρωθυπουργός της Φινλανδίας κ. Γ. Κατάινεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: