Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με «μια ευρύτερη πλειοψηφία» επιδιώκει η κυβέρνηση

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για το Μεσοπρόθεσμο ΠρόγραμμαΥπό την προεδρία του πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο
    Το πράσινο φως άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο στα νέα μέτρα που θα περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο κατατέθηκε και στη Βουλή.
    Δεν υπάρχει αλλαγή στο αφορολόγητο, ωστόσο προκρίθηκε έκτακτη κλιμακούμενη εισφορά 1%-3% για εισοδήματα  πάνω από 10.000 ευρώ.
    Επίσης αναβλήθηκε η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
    Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε εκ νέου στην ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση, μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ προανήγγειλε την αξιοποίηση τεχνοκρατών σε «καίριους τομείς».
    «Θα επιμείνω μέχρι τέλους, επιδιώκοντας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου με μια ευρύτερη πλειοψηφία» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
     Απευθυνόμενος ειδικότερα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι εφόσον συμφωνούμε στους στόχους, δεν έχουμε ταμπού να συζητήσουμε τους τρόπους για να συνδιαμορφώσουμε το Πρόγραμμα.
     Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τεχνοκρατών, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ανοικτός να αξιοποιήσει πρόσωπα ικανά «σε καίριους τομείς», πάντα με συγκεκριμένους στόχους και χωρίς κομματικούς περιορισμούς, όπως πρόσθεσε.
    Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική  ο πρωθυπουργός είπε ότι δουλέψαμε για να βρούμε μέσα σε δυσκολίες τον όσο το δυνατόν δίκαιο δρόμο και πρόσθεσε ότι ζητήσαμε και λάβαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να αλλάξουμε τη χώρα και βρεθήκαμε να παλεύουμε για να διασώσουμε την κατάσταση της χώρας.
     Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολίτες εκφράζουν δικαιολογημένη αγανάκτηση με όσα έχουν ζήσει 35 χρόνια, και τόνισε ότι θέλουν να δουν κάτι καλύτερο.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τους πολίτες και επεξήγηση της κυβερνητικής προσπάθειας μακριά από τον λαϊκισμό, όπως ανέφερε,  και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: