Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Σύστασεις... ευρωδεξιάς πρός Σαμαρά - Μόνος στην ευρωδεξιά

Μόνος στην ευρωδεξιά   Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικούς παράγοντες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κεντροδεξιός Ζ. Μπαρόζο, ήταν από τους πλέον απόλυτους στο θέμα της εθνικής συνεννόησης. Εθεσε ούτε λίγο - ούτε πολύ ως προϋπόθεση επιτυχίας της προσπάθειας της χώρας τη συνεννόηση των δύο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων.
   Με τη φράση «επειγόντως συνεργάσιμος», υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της ΝΔ τόσο ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρ. Φιγιόν όσο και οι ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι Χ. βαν Ρομπάι και Ζ. Μπαρόζο.

   Οι δυο αυτές λέξεις αποτυπώνουν πλήρως και το κλίμα το οποίο συνάντησε ο Α. Σαμαράς σε Παρίσι και Βρυξέλλες, αλλά και τα όσα συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα ραντεβού τα οποία -σημειωτέον- ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε.
    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κεντροδεξιός Ζ. Μπαρόζο, υπεραμύνθηκε του μνημονίου και εξήγησε στον Α.Σαμαρά ότι είναι δύσκολο να καταβάλλει ο ίδιος προσπάθειες να πείσει τα κόμματα άλλων χωρών, και την ίδια ώρα στην Ελλάδα να μην υπάρχει συμφωνία ούτε στα βασικά.
   Ο Χ. βαν Ρομπάι χρησιμοποίησε διπλωματική γλώσσα, και τόνισε ότι η υπόθεση της Ελλάδας αποτελεί «στοίχημα» για όλη την Ευρώπη και πως προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί είναι η συναίνεση από την πλευρά του ελληνικού κεντροδεξιού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: