Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Βολές Γιούνκερ - Μέρκελ εναντίον του Α.Σαμαρά


 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ
στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του  ΕΛΚ.  «Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις.  Παρέμεινα στην άποψη μου  ως το τέλος.
Κάποιοι  καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές  τους. Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
                                  
                           
  Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ   και ο πρόεδρος του Eurogroup  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προχώρησαν σε σκληρές δηλώσεις για την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά.
Η Άνγκελα Μέρκελ
προσερχόμενη
στη Σύνοδο Κορυφής
των Βρυξελλών
υπογράμμισε:
 «Καλώ την αντιπολίτευση
της Ελλάδας να αναλάβει
τις ευθύνες της».
    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν ακόμη πιο δεικτικός.

   «Δεν πήγα στο ΕΛΚ γιατί έπρεπε να πάω στην εθνική γιορτή του Λουξεμβούργου. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να είναι χαρούμενος που δεν πήγα. Γιατί αν πήγαινα θα του ζητούσα επιτακτικά να εγκαταλείψει την αρνητική θέση που έχει» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .
     Ο γερμανικός Τύπος δεν σταματάει τα επικριτικά δημοσιεύματα για την στάση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο και αναφέρεται στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες για τον πρόεδρο της ΝΔ και την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: