Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος

Ζοζέ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι
Την πλήρη ικανοποίηση τους για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή έσπευσαν να εκφράσουν ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ.
Με τη σημερινή έγκριση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, η χώρα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης.
Αυτό αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε γραπτή κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χαιρέτισε την υπερψήφιση του προγράμματος.

 "Είμαι ευτυχής και ανακουφισμένος από το γεγονός ότι η Βουλή ακολούθησε την κυβέρνηση και υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα" τονίζει ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ επισημαίνοντας παράλληλα ότι "ο δρόμος για την παροχή της 5ης δόσης των δανείων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ είναι πλέον ανοικτός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: