Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γ. Παπανδρέου : « Αυτή η κυβερνητική παράταξη θα σηκώσει το βάρος των αλλαγών »

O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
    Προσωπική επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την δευτερολογία του στη Βουλή,  κατηγορώντας τον ότι τορπίλισε την συναίνεση και, ταυτόχρονα, μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα.
    Ανέφερε ότι αυτό που του ζήτησε ήταν να παραδώσει η κυβέρνηση τη νωπή λαϊκή εντολή ενώ του καταλόγισε «προσπάθεια εντυπώσεων με κούφιες υποσχέσεις».
   Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε με έμφαση ότι αυτή η κυβέρνηση ενωμένη θα σηκώσει το βάρος των αλλαγών για να φτιάξει μια Ελλάδα καλύτερη, ενώ μίλησε για ειλικρινή προσπάθεια από την πλευρά του ώστε να δημιουργηθεί πολιτική σύγκλιση, όχι στο μοίρασμα της εξουσίας αλλά για το που θα πάει η χώρα αυτή τη κρίσιμη στιγμή.
    Ο κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε για αναξιόπιστες προτάσεις του προέδρου της ΝΔ, τις οποίες, όπως είπε, κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους και πρόσθεσε ότι το «σωτήριο πρόγραμμα» του, δεν το απορρίπτει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ αλλά το έκαναν οι ίδιοι οι ευρωπαίοι με δημόσιες δηλώσεις τους μετά τις συναντήσεις που είχε ο κ. Σαμαράς στην ΕΕ.
   «Μην βρίσκετε άλλοθι για να χαϊδεύετε αυτιά με κούφιες υποσχέσεις για ψηφοθηρικούς λόγους . Αυτή είναι η εθνική σας φανέλα. Μάλλον γυρίσατε ξεγυμνωμένος», συμπλήρωσε.
   Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι ζητάει εκλογές για να σύρει την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες και πρόσθεσε ότι «πρέπει να τελειώνει ο ισχυρισμός ότι κάποιοι ξέρουν να διαπραγματεύονται καλύτερα».

    «Ας πάψουμε τα εύκολα λόγια και τα πυροτεχνήματα. Κάθε μέρα αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το μνημόνιο με σοβαρότητα, αξιοπιστία και επιχειρήματα. Με τις δικές μας διαπραγματεύσεις οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.     
    Δεν πετάμε κουβέντες του καφενείου. Αυτή είναι η πατριωτική υπεύθυνη στάση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
    Ο κ. Γ. Παπανδρέου αφού τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επιδιώκει τη συνεργασία και τη συναίνεση και δεν παίζει με τους θεσμούς υπογράμμισε με έμφαση:

   «Αναλαμβάνουμε πλήρως τις μεγάλες ευθύνες μας για τη χώρα. Αυτή η κυβερνητική παράταξη θα σηκώσει το βάρος των αλλαγών για να φτιάξουμε μια Ελλάδα καλύτερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: