Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στις Βρυξέλλες το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες το ελληνικό ζήτημα  Αρχίζει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Οι εργασίες της Συνόδου θα αρχίσουν στις 20:30 ώρα Ελλάδας με την καθιερωμένη συνάντηση των «27».
   Στόχος της Συνόδου για το θέμα της Ελλάδας είναι η νέα στήριξη προς την Ελλάδα, η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, το επείγον σχέδιο της Κομισιόν για την Ελλάδα με χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία και το επίμαχο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας.
   Στο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών, αντικείμενο συζήτησης θα είναι επίσης οι έξι νομοθετικές προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, οι τροποποιήσεις στο σημερινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι βασικές αρχές λειτουργίας του μελλοντικού Μηχανισμού, καθώς και το «Σύμφωνο για το Ευρώ».
   Αύριο το πρωί, οι εργασίες της Συνόδου θα αρχίσουν στις 11:00 ώρα Ελλάδας με βασικό θέμα συζήτησης τη μετανάστευση. Ειδικότερα, αναμένεται να υπογραμμιστεί η σημασία της ελεύθερης διακίνησης και η λειτουργία της Σύμβασης του Σέγκεν, η διαχείριση των συνόρων, η συνεργασία με τρίτες χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου και η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου.
   Της Συνόδου Κορυφής θα προηγηθούν οι Σύνοδοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: