Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κρίσιμες αποφάσεις σε Eurogroup και Ecofin για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεωνΟ υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες
   Η χρηματοδότηση της Ελλάδας την τριετία 2012 - 2014 θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, στο επίκεντρο των άτυπων Συμβουλίων Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin) στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να ενημερώνει τους ομολόγους του για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
   Στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 20 Ιουνίου, θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για τον νέο μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδος, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 23-24 Ιουνίου.
   Σημειώνεται πως το βασικό σενάριο που βρίσκεται υπό εξέταση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση 120 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 60 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το ΔΝΤ, 30 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και 30 δισ. από την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα μέσω μετακύλισης ομολόγων που λήγουν για μια επταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: