Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ε.Βενιζέλος : «Βαριά και άδικα, αλλά αναγκαία τα μέτρα»

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος
     Βαριά και σε πολλά σημεία άδικα χαρακτήρισε
ο υπουργός Οικονομικών,  Ευάγγελος Βενιζέλος,τα μέτρα που
περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο, τα οποία ωστόσο δήλωσε ότι είναι απαραίτητα για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης.
    «Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα.    
   Ανέλαβα την ευθύνη να τα εισηγηθώ, πριν κλείσω καλά καλά μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
    "Είναι πολύ εύκολο να διατυπώνει κανείς σκληρή κριτική για φορολογικά μέτρα που είναι από τη φύση τους δυσάρεστα για τους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Πρόκειται για υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος επειγόντως είναι η σταθεροποποίηση της κατάστασης προκειμένου αμέσως μετά να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις και να διαμορφωθεί η προοπτική την οποία αποζητά όλη η ελληνική κοινωνία", δήλωσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: