Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μήνυμα στήριξης από Παρίσι

Μήνυμα στήριξης από ΠαρίσιO πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί
      Την εμπιστοσύνη του στον Ελληνα πρωθυπουργό για τη συνέχιση της εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει η κυβέρνηση της Γαλλίας, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί απευθύνει έκκληση στους Ευρωπαίους να δείξουν υπευθυνότητα και πνεύμα συμβιβασμού για την επίλυση της ελληνικής κρίσης.
   Η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που άρχισε η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
     Εκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και συμβιβαστική διάθεση ώστε να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδας, απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, τονίζοντας ότι απαιτείται η περιφρούρηση της ασφάλειας του ευρώ.
    Σαρκοζί: ''Φερθείτε υπεύθυνα''
  "Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα είναι η ενότητα. Είναι ανάγκη να ξεπεράσουμε αυτούς τους εθνικούς καυγάδες και να επανέλθουμε στην συναίσθηση του κοινού μας πεπρωμένου", δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
   "Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν πνεύμα υπεθυνότητας και διάθεση συμβιβασμού σε αυτό που είναι υποχρεωμένη η Ευρώπη να οικοδομήσει", πρόσθεσε ο Σαρκοζί και κατέληξε:
   "Είναι καθήκον όλων να πράξουν οτιδήποτε απαιτείται για να περιφρουρηθεί η σταθερότητα του ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: