Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την Παρασκευή στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η ελληνική κρίση στο επίκεντρο της Σοσιαλιστικής ΔιεθνούςΟ έλληνας πρωθυπουργός κ.Γιώργος  Παπανδρέου και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
    Η αντιμετώπιση των κερδοσκοπικών επιθέσεων που δέχεται η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωζώνης από διάφορα κερδοσκοπικά κέντρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνέρχεται την Παρασκευή στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
   Περισσότεροι από 300 σύνεδροι σχεδόν απ΄ όλον τον κόσμο θα παραστούν, ανάμεσα τους και δύο αρχηγοί κρατών (της Σερβίας και του Ιράκ), αλλά και ισχυρή αντιπροσωπεία από την Κίνα με επικεφαλής τον κ. Λιου Τζιεγί αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος φθάνει στην Αθήνα, την ώρα που η κινεζική κυβέρνηση προσφέρθηκε για βοήθεια σε χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα.
    Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι οι αλλαγές που έχουν επέλθει στον αραβικό κόσμο και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
    Η παρουσία των τόσων σημαντικών σοσιαλιστικών ηγετών σηματοδοτεί και ένα μήνυμα στήριξης των προσπαθειών που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.
   Στη Σύνοδο θα μετάσχουν επίσης ο νέος Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου κ. Ι. Ομήρου (ΕΔΕΚ), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (με τον οποίο θα συναντηθεί κατ΄ιδίαν ο κ. Παπανδρέου), η κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ (υποψήφια για το χρίσμα του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος ), ο κ. Μάρτιν Σουλτς, ο κ.Πολ Ράσμουσεν (Πρόεδρος του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος), αλλά και αμερικανός σοσιαλιστής, πρόεδρος του Δημοκρατικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.
    Θα συμμετάσχουν επίσης αντιπροσωπείες από τη Βραζιλία, Μεξικό, Ρωσία, Κολομβία, Ουρουγουάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: