Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Άλλος δρόμος δεν υπάρχει» λέει η Ευρώπη πιέζοντας για έγκριση του Μεσοπρόθεσμου

Χέρμαν βαν Ρομπάι (κέντρο), Ζοζέ Μπαρόζο (Δ) και Γέρζι Μπούζεκ στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες Ζοζέ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι, και Γέρζι Μπούζεκ
   Ύστατη έκκληση για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν προς την ελληνική πολιτική ηγεσία και ειδικότερα προς τους βουλευτές οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο, υπογραμμίζοντας πως «άλλος δρόμος δεν υπάρχει».
    Χαρακτηρίζουν τις επόμενες ώρες «αποφασιστικής σημασίας» για την Ελλάδα, τη ζώνη του Ευρώ και την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιώντας με «ολέθριες συνέπειες» σε περίπτωση καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
    «Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα» τονίζει στην ίδια γραμμή ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, αναφέροντας ότι η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Βουλή είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η Ελλάδα την άμεση χρεοκοπία.
    «Υπάρχουν αποφασιστικές στιγμές, και οι επόμενες ώρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας, καθοριστικές για τον ελληνικό λαό, αλλά όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά επίσης και για τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας» είπε ο Ρομπάι ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.
    Ο Ζοζέ Μπαρόζο από την πλευρά του υπογράμμισε με έμφαση ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς αυτή, η οποία έχει διασαλευθεί.
    Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο ο Χέρμαν βαν Ρομπάι τόνισε ότι χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα, παρά τις κοινωνικές εντάσεις και ανέφερε ότι ο ίδιος γνωρίζει καλά πόσο δύσκολο αυτό είναι, από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας του Βελγίου.
    Σημείωσε ότι ούτως ή άλλως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εξυγιάνει την οικονομία της και να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητά της, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής.

    «Αν δεν πληρώνουν όλοι τους φόρους τους δεν πρόκειται να κυριαρχήσει η αίσθηση Δικαίου στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: