Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Το νέο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και προβλέπει την έμπρακτη στήριξη, κοινοτικά κονδύλια και αύξηση των επενδύσεων θα διασφαλίσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο κ.Γ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και αναγνώρισε ότι από τις βασικές προκλήσεις είναι η αλλαγή του άδικου διαχρονικά φορολογικού συστήματος της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθάρισε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου αποτελούν αυστηρή προϋπόθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων, το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης, την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από κοινοτικά ταμεία και την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στην ευρωπαϊκή αρωγή.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη επίδειξης ωριμότητας και κρίσης των βουλευτών, τονίζοντας ότι απαιτείται "εθνική υπευθυνότητα", κάτι που -όπως είπε- είναι αναγκαίο προκειμένου να ξεπεράσουμε τον κάβο και να συνεχίσουμε το έργο των μεγάλων αλλαγών.
Σύμφωνα με τον κ. Γ. Παπανδρέου, η Ευρώπη έχει κάθε λόγο να πετύχει το πρόγραμμα και γι' αυτόν τον λόγο σημείωσε ότι "όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θα είναι η πολιτική και κοινωνική συναίνεση, τόσο αυξημένες θα είναι οι πιθανότητες επιτυχίας του προγράμματος".Προειδοποίησε σε δραματικούς τόνους ότι "εάν βουλιάξει η χώρα, κανείς δεν θα βρει το δίκιο του".
Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι "θα τη φτιάξουμε αυτήν τη χώρα".
Οπως υποστήριξε, αν είμαστε συνεπείς στο πρόγραμμά μας όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά θα υπάρξει και ελάφρυνσή τους, εξέλιξη η οποία θα συμβάλει στην άρση των βαρών για τον ελληνικό λαό.
Τόνισε ότι στόχος και λαϊκή εντολή είναι να διασφαλίσουμε την αποφυγή της χρεοκοπίας, η οποία θα είχε ως ολέθριο αποτέλεσμα το κλείσιμο του ΕΣΥ, τη μείωση των συντάξεων κατά 70-80% και την αδυναμία καταβολής μισθών στο Δημόσιο.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "ψήφο εμπιστοσύνης" στην κυβέρνηση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα δανειοδότησης προέβλεψε ότι θα πρόκειται για δάνειο "μαμούθ" ανάλογο του σημερινού (ύψους 110 δισ. ευρώ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου