Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι αναμένει μέχρι τις 3 Ιουλίου το ελληνικό κοινοβούλιο να έχει εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο ΠρόγραμμαO υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου στις 3 Ιουλίου για μια έκτακτη σύνοδο με στόχο την οριστικοποίηση του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
     «Αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου», είπε σε συνεντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών.
     Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει υιοθετήσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
    «Η έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου είναι απολύτως κρίσιμη και θα πρέπει να δοθεί εγκαίρως ώστε να λάβουμε απόφαση στις 3 Ιουλίου», σημείωσε.
    Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ακόμα ότι αναμένει πως στις 3 Ιουλίου θα αποφασιστούν οι βασικές γραμμές του νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.
    «Είναι ξεκάθαρο ότι το χρέος είναι διατηρήσιμο, αλλά θα παραμείνει διατηρήσιμο μόνο εάν η Ελλάδα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει με την τρόικα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: