Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"O Γιώργος Παπανδρέου τραβά μπροστά με όσους συμμερίζονται τις επιλογές του"

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Το σενάριο ενός νέου "Πεντελικού" είναι πάντα στο συρτάρι. Το αν κάποια στιγμή ανασυρθεί, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο ΠΑΣΟΚ, ή αν θα παραμείνει εκεί, ο μόνος που μπορεί να το απαντήσει είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
 Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος εκ φύσεως ευγενής. Οπως ευγενής εκ φύσεως υπήρξε και ο πατέρας του. Οι καλοί τρόποι, ωστόσο, δεν υπήρξαν ποτέ για τους Παπανδρέου κατάσταση συνώνυμη της μοιρολατρίας. Το αντίθετο.
    Στις περιπτώσεις όπου ο Ανδρέας ένιωθε την πίεση να ανεβαίνει και τις εξελίξεις να τον απειλούν, η συνταγή ήταν πάντοτε η ίδια: αποφασιστικότητα και σύγκρουση.
    Το "Πεντελικόν" και όσα το συνόδευσαν δεν είναι η μόνη -αλλά σίγουρα είναι η πιο χαρακτηριστική- απόδειξη αυτής της μετωπικής παπανδρεϊκής ιδιοσυγκρασίας.
    Πρόσωπα, που έζησαν και ζουν από κοντά τον σημερινό πρωθυπουργό λένε ότι "στα δύσκολα είναι Παπανδρέου" και επιμένουν ότι "δεν πρόκειται ποτέ να κάτσει να χάσει με κατεβασμένα χέρια".
   Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι αυτές τις μέρες της ακραίας έντασης, με τη χώρα ένα βήμα από τον γκρεμό της χρεοκοπίας και την κοινωνική ένταση στο κόκκινο, ο Γιώργος φλέρταρε με την ιδέα να δημιουργήσει ένα δικό του "Πεντελικόν".
   Τι εννοούν; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε μπροστά στην πιθανότητα να τραβήξει μπροστά μόνο με όσους συμμερίζονται το σχέδιο και τις επιλογές του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: