Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κόντρα Παπανδρέου - Τσίπρα

Κόντρα για μνημόνιο - προπηλακισμούς   Αυστηρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος εμμέσως στα πρόσφατα περιστατικά αποδοκιμασιών βουλευτών.
    "Να προσέχετε τις πρακτικές σας. Δεν θα αφήσουμε σε διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες υποκινούνται από εσάς να συνεχίζουν τη δράση τους με τους αυταρχισμούς και απολυταρχισμούς είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:             
    "Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα. Εχουμε παλέψει με εξορίες και φυλακές. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα εγγυηθούν τους δημοκρατικούς θεσμούς".
    Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ενώ ζήτησε απο τον πρωθυπουργό να  προχωρήσει στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα, εσείς και το μνημόνιο.
    Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου σημείωσε :
   "Το σπάταλο, πελατειακό και αναποτελεσματικό κράτος λύγισε, γι' αυτό είμαστε αντεξουσιαστές στην εξουσία, γιατί δεν θέλουμε ένα τέτοιο κράτος.
   Αν φύγει το ΔΝΤ η τρόικα, και ο Παπανδρέου θα εξαφανιστεί το χρέος;".
    Ο Πρωθυπουργός συνέχισε και ρώτησε τον κ.Τσίπρα :              
   "Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θα ήθελε να βγαίνει με το δίσκο να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες και να τα ακούει και από πάνω αλλά εγώ το κάνω για το συνταξιούχο, το μισθωτό, δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τη νέα γενιά, τη μικρομεσαία επιχείρηση.
    Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά, πείτε το ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα θέλετε να τα διεκδικήσουμε αυτά τα λεφτά;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: