Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σχέδιο για συγχώνευση 300 σχολείων

Διαμαντοπούλου: «Κανείς δεν αντέχει εκλογές» H υπουργός Παιδείας Αννα Διαµαντοπούλου
      Σαρωτικές αλλαγές στον χάρτη της εκπαίδευσης θέτει σε εφαρµογή το υπουργείο Παιδείας, ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης  
   Τις επόµενες ηµέρες, το υπουργείο Παιδείας αναµένεται να ανακοινώσει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις 300 και πλέον σχολείων Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (από 150 πέρυσι), µε κριτήρια που όπως επέµεινε χθες η Αννα Διαµαντοπούλου είναι καθαρά παιδαγωγικά και όχι οικονοµικά.
  «Δεν υπάρχει καµία αναφορά στο Μνηµόνιο σε οτιδήποτε που να αφορά συνενώσεις ή επιλογές για θέµατα σχολείων ή πανεπιστηµίων. Απολύτως καµία. Δεν έχουµε καµία δέσµευση», τόνισε µε έµφαση χθες η υπουργός Παιδείας σε σύσκεψη - ηµερίδα που είχε µε δηµάρχους και περιφερειακούς διευθυντές.
 Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαµαντοπούλου, προσδιόρισε ότι για τα γυµνάσια και τα λύκεια ιδανικό µέγεθος για τις µεγάλες πόλεις είναι τα 12 - 15 τµήµατα.
  «Βεβαίως, ο αριθµός των µαθητών ανά τµήµα δεν αλλάζει πουθενά. Δεν υπάρχει καµία περίπτωση να στοιβαχτούν µαθητές σε τµήµατα», είπε και σηµείωσε ότι από τον Σεπτέµβριο θα υπάρχει και Καρτέλα Σχολείου, η οποία θα περιλαµβάνει στοιχεία όπως αριθµός µαθητών, εκπαιδευτικών, ώρες διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: