Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Tι περιμένει...για να «σπάσει τη σιωπή» του ?

Ο πρώην πρωθυπουργός κ.Κ. Καραμανλής


     Τη σταθερή απάντηση ότι «κανείς δεν θα επιβάλει στον πρώην πρωθυπουργό, το πότε θα μιλήσει», δίνουν οι τακτικοί συνομιλητές του Κ. Καραμανλή, ακόμη και σε βουλευτές της ΝΔ που πιέζουν τον επί σειρά ετών ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «σπάσει τη σιωπή» του.
      Ο κ.Καραμανλής, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, συναντήθηκε με βουλευτές που είχαν κεντρικό ρόλο στις κυβερνήσεις του, δεν φαίνεται διατεθειμένος να μιλήσει.
      Θα περιμένει τις εξελίξεις -κυρίως στο θέμα της Εξεταστικής για την οικονομία- και αναλόγως θα πράξει, λένε όσοι τον είδαν τελευταία.
      Το πιθανότερο είναι να επιλέξει τον «θεσμικό δρόμο» και να τοποθετηθεί στη Βουλή για το θέμα της οικονομίας.
      Με αυτό τον τρόπο, λένε οι εισηγητές αυτής της πρότασης, αποφεύγει τους «σκοπέλους» του Βατοπεδίου και των ομολόγων, μένει έξω από το κάδρο των «σκανδάλων» που οδήγησαν ουσιαστικά και στην πτώση της κυβέρνησής του και οχυρώνεται πίσω από τη «γραμμή» ότι ο ίδιος έχει περιγράψει προεκλογικά την κακή κατάσταση της οικονομίας.
      Αλλωστε και η Ρηγίλλης έχει διαγράψει πλήρως τα λάθη και τις παραλείψεις των κυβερνήσεων Καραμανλή και επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών για την τραγική κατάσταση της οικονομίας στη... δεκάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: