Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο Σαμαράς διέγραψε οριστικά Χρ.Μαρκογιαννάκη












      Στην αποπομπή του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη  από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Αντώνης Σαμαράς. 
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
  Παράλληλα, παραπέμπει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος για οριστική διαγραφή και απο μέλος του κόμματος - η  επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη αναφέρει:
 «με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης
επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος».
  Αιτία για την αποπομπή στάθηκε ότι αμφισβήτησε την «γραμμή» του κόμματος κάνοντας  δηλώσεις στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Αντιδρώντας στη διαγραφή του, ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» της ηγεσίας της ΝΔ και για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικατασταστικές διαδικασίες».
   «Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΝΔ είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό.
    Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικατασταστικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω» αναφέρει ο βουλευτής Χανίων σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: