Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Φουντώνει το '' άνταρτικο '' στη Ν.Δ

   Σαν τα μανιτάρια ξεπηδούν τα αντάρτικα στις κρίσιμες για τη ΝΔ περιφέρειες και δήμους σε όλη τη χώρα, προκαλώντας απόγνωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βλέπει τη στρατηγική επίθεσης κατά του μνημονίου να μετατρέπεται σε εμφύλιο πόλεμο και να τροφοδοτεί την εσωστρέφεια.
    Κοινό χαρακτηριστικό του «αντάρτικου κινήματος» είναι, όπως πολλοί είχαν προβλέψει, η αντιπαράθεση της ΝΔ και του κ. Αντ. Σαμαρά με την ανεξάρτητη βουλευτή κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
     Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών ετοιμάζεται να κατεβάσει «αντάρτες» για τουλάχιστον 20 θέσεις περιφερειαρχών και δημάρχων- ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις- ώστε να καταγράψει τις δυνάμεις της πριν από το επόμενο εγχείρημα που είναι η ίδρυση του νέου κόμματος.
      Ενώ το αντάρτικο έχει ανάψει οι υποστηρικτές της πρώην υπουργού Εξωτερικών τονίζουν ότι «η Ντόρα δεν ενδιαφέρεται να κάνει αντάρτικο», αλλά να στηρίξει πρόσωπα με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και να μπορέσει να καταγράψει τις δυνάμεις της.
   Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούν στο νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης τη μάχη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την υποψηφιότητα του κ. Π. Τατούλη - τον οποίο επίσης προσανατολίζεται να στηρίξει η πρώην υπουργός Εξωτερικών, καθώς η εν λόγω περιφέρεια χαρακτηρίζεται από τους επιτελείς του κ. Σαμαρά «κομβική» αφού από εκεί κατάγεται ο πρόεδρος της ΝΔ. Από εκεί και πέρα, η ΝΔ ενδέχεται να έχει πρόβλημα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, αλλά και Αττικής, για την οποία διατυπώνονται ήδη - ιδιωτικώς- επιφυλάξεις από κορυφαία στελέχη και για την επιλογή του κ. Β. Κικίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: