Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Γ. Παπανδρέου: ''Στο επίκεντρο ο πολίτης''

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

    Για μία πολιτική μάχη με τα συμφέροντα που νέμονται προς όφελός τους την εξουσία και διακύβευμα την αναμόρφωση της Ελλάδας κάνει λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου σε πολυσέλιδο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
  Θέτει ως βασικότερη παράμετρο των προσπαθειών εξόδου από την κρίση τις βαθύτατες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και αναφέρει ότι η μάχη που διεξάγεται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο αφορά στα ερωτήματα: Ποιον υπηρετούν οι πολιτικές και οι αλλαγές; Ποιος κερδίζει από αυτές; Ποιος θα αποφασίζει τελικά;
  Μιλώντας για το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, εκτιμά ότι πέρα από τον πλούτο, στα χέρια λίγων συγκεντρώθηκε και η μιντιακή, πολιτική, εξοπλιστική και πολιτιστική εξουσία.
  Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει ως βασικό ερώτημα της εποχής την ποιότητα της Δημοκρατίας και ως απάντηση την επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής.
  Κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου, υποστηρίζει ότι τους τελευταίους δέκα μήνες μπήκαν τα θεμέλια ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και "το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα".
  Απαντώντας στους επικριτές του, αναφέρει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι απαιτείται για να σωθεί η Ελλάδα από την κρίση. 
   "Είναι εθνικό μας χρέος να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία μας στην πορεία της οικονομίας μας και γενικότερα του τόπου. Κυριαρχία που τρώθηκε από τις εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης.
    Είναι εθνικό μας χρέος να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας από ξένες επιτηρήσεις", προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: