Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς κ.κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου


Συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης τους κ.κ.  

Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ.

     Τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν να προχωρήσει η σύνδεση μισθών - παραγωγικότητας (το όποιο προβλέπεται και από το μνημόνιο), την αποκατάσταση των περικοπών με την επαναφορά του 130υ και 14ου μισθού στο νέο ενιαίο μισθολόγιο.
    «Δεν μπορούμε να πληρώνουμε συνέχεια εμείς την οικονομική κρίση» είπαν τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ συμπληρώνοντας ότι «δεν συζητούμε κι άλλες περικοπές δεν πρόκειται να το δεχτούμε. Οφείλει η κυβέρνηση να αλλάξει οικονομική πολιτική».
     Στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση τέθηκε το ζήτημα των μετατάξεων αλλά και των απολύσεων λόγω λήξης συμβάσεων που θα επιφέρει η εφαρμογή του Καλλικράτη.
     Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε στους συνδικαλιστές ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών στο δημόσιο αποφεύγοντας να δώσει  κάποιον χρονικό προσδιορισμό καθώς αυτό που προέχει, είπε, είναι η  έξοδος από την οικονομική κρίση.
       Τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.
     Πρεμιέρα των κινητοποιήσεων θα είναι η μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτεμβρίου έξω από το Βελλίδιο την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίγει τις εργασίες της ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: