Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Aπογραφή των συνταξιούχων των ασφαλιστικών ταμείων


       Μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση υλοποιεί το μέτρο της καταχώρισης των συνταξιούχων σε κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να περιορίσει τις απώλειες από συντάξεις που χορηγούνται σε... πεθαμένους και που στερούν τεράστια έσοδα από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  Η ηλεκτρονική μηχανογράφηση, σύμφωνα με τους στόχους του υπουργού Α. Λοβέρδου και του υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. 
    Ετσι, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν μία ολοκληρωμένη και ασφαλή εικόνα για τον ακριβή και τον πραγματικό αριθμό των συνταξιούχων.
   Ολα τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι μεταξύ τους ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένα, και φυσικά θα έχουν πρόσβαση και στον κεντρικό υπολογιστή. Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα της διασταύρωσης των στοιχείων και ο εντοπισμός των παράνομων συνταξιούχων. Ανεπίσημες εκτιμήσεις θέλουν γύρω στους 100.000 πεθαμένους να εισπράττουν συντάξεις...
   Θα εξετάζονται οι διευθύνσεις κατοικίας, αλλά και ποιοι παραλαμβάνουν αυτές τις συντάξεις για διασταύρωση στοιχείων και παρέμβαση εισαγγελέα όπου υπάρχουν αποκλίσεις .
   Μάλιστα, σε περίπτωση που εντοπιστούν παρανομίες θα αναζητηθούν ευθύνες και για τα πρόσωπα που εισπράττουν αυτά τα ποσά.
   Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πηγές απώλειας εσόδων για το ασφαλιστικό ταμείο και τόσο η διοίκησή του όσο και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τη... μαύρη τρύπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: